reklam

AMENERASÜLÜ DUASI VE FAZİLETİ

Yazar Unknown 29 Eylül 2016 Perşembe 0 yorum
Bol rızkı ve bereket dualarından biri olan amenerasülü duası olumluluğuna siz inansanız da inanmasanız da uyguladığınız vakit faydasını göreceğiniz esrarlı dualardandır ayrıca hacet duasıdır. Amenerasülü duasını uygulayıp ta faydasını gören insanlar çoktur. Amenerasülü duasının sırları hepsi açıklanamamış ve 1001 türlü derde deva olacak kadar mübarek bir duadır.

     Amenerrasülü; Bakara suresinin son 2 ayeti olup, Efendimiz(sallallahü aleyhive sellem)'e Allah'ü Teâlâ tarafından bizzat okunmuş ve Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem)'e miraç hediyesi olarak namaz ile beraber bu mübarek ve mukaddes ayetler verilmiş ve Efendimiz (sallallahü aleyhive sellem) de bizlere hediye olarak getirmiştir.



    Amenerasülü duası uygulanışı 
  • Amenerasü duası okunması hakkında belli bir sayı verilmemiştir. Anacak bizim önerimiz 7 veya 41 defa okunması uygundur ama ne kadar çok okursanız sizin için o kadar iyidir keşke 100 defa okuyabilsek.
  • Amerasü duası 7 gün okunmalıdır. Yani toplanmada boşluk vermemiz ile birlikte 14 güne tekabül ediyor.
  •  Amerasülü duası okunurken 1 gün okunmalı öteki gün boşluk verip okunmamalı öteki gün okunmalıdır. Yani Pazar okumaya başladıysak Pazartesi okunmicak Salı okunacak.
  • Amerasülü duası besmele çekilmeden okunan dualardan biridir

OKUNUŞU: 
    Amenerrasulü bima ünzile ileyhi mirrabbihi vel mü’minun,küllün amene billahi vemelaiketihi ve kütübihi ve rusülih,la nüferriku beyne ehadin min rusülih,ve kalu semi’na ve ata’na gufraneke rabbena ve ileykelmesirLa yükellifullahü nefsenilla vüs’aha,leha ma kesebet ve aleyha,mektesebet,rabbena latüahızna innesiyna ev ahta’na,rabbena vela tahmil aleyna ısran kema hameltehü alelleziyne min gablina,rabbena vela tühammilna,mala takatelena bih,va’fü anna,vağfirlena,verhamna,ente mevlana fensurna alel gavmil kafiriyn.

MEALİ :O peygamber de kendisine Rabbinden indirilene iman etti,Mü’minler de (onlardan) her biri Allah’a,onun meleklerine,kitaplarına,peygamberlerine inandı”Onun(Allah’ın) peygamberlerinden hiç birini diğerlerinin arkasından ayırmayız(hepsine inanırız),dinledik,(kabul ettik)emrine itaat ettik,Ey Rabbimiz,mağfiretini isterizSon varışımız ancak sanadır” dedilerAllah hiç kimseye gücünün yeteceğinden başkasını yüklemezHerkesin kazandığı hayır faidesine,yaptığı şer kendi zararınadır”Ey Rabbimiz,unuttuk,yahut yanıldıysak bizi tutup sorguya çekmeEy Rabbimiz,bizden evvelki ümmetlere yüklediğin gibi üstümüze ağır bir yük yükleme,Ey Rabbimiz takat getiremeyeceğimizi bize taşıtmaBizden sadır olan günahları sil,bağışla,bizi esirgeSen mevlamızsın bizimArtık kafirler ruhuna karşı bize yardım et”



       Şunları unutmamak gerekmektedir. Her dua adabına uygun olarak edilmelidir. Bu adablar
·        Bir Duaya başlamadan önce beden ve ruh temizliği çok önemlidir. Bunun için beden temizilimizi yapmalı, temiz elbiseler giymeli, abdestli olmak kıbleye dönük bir şekilde oturmak önemlidir.
·        Dualarımızda yüksek sesle değil kısık sesle ve içtenlikle kalbinden gelerek dua edilmeli ve duayı kuvvetini arttırmak için seher vaktinde dua edilmesi önemlidir.
Allahü Teala dualarımız kabul eylesin.

Hiç yorum yok :